Home Landelijke radio Radiostations pakken uit op Koninginnedag

Radiostations pakken uit op Koninginnedag


De landelijke radiostations vieren morgen allemaal op hun eigen manier Koninginnedag. Radio 1 doet live verslag van Koninginnedag 2010. De publieke nieuwszender is in Zeeland, de provincie die de Koninklijke familie voor deze feestdag ontvangt. Vanaf 09:30 uur presenteren Sven Kockelmann, Jeroen Snel en Jurgen van den Berg live vanuit de Radio 1 studio ter plaatse een Koninginnedag uitzending. Verslaggevers doen rechtstreeks verslag van de route van de Koninklijke stoet door Wemeldinge en Middelburg en de festiviteiten in Zeeland.

In de ‘oranje studio’ op de bovenverdieping van grandcafé Cheerz aan de Markt in Middelburg schuiven verschillende gasten aan bij de presentatoren. Radio 1 doet rechtstreeks verslag van de aankomst van de Koninklijke familie in Zeeland en de festiviteiten ter plaatse. Tot 13:30 uur zijn er updates vanuit Zeeland.

Radio 538 viert Koninginnedag zoals ieder jaar op het Museumplein in Amsterdam. Van 12:00 tot 22:00 uur treden diverse artiesten op en is het feest live te horen op de radio. Om 22:00 uur is een compilatie te zien op RTL 5. Vorig jaar kwamen gedurende de hele dag volgens de officiële metingen zo’n 300.000 feestgangers naar het Museumplein. Ook dit jaar verwacht Radio 538 weer veel bezoekers.

Radio 5 Nostalgia doet morgen van 06:00 tot 19:00 uur sfeerverslag van de activiteiten van de Koninklijke familie tijdens de Koninginnedagviering live vanuit Zeeland en vanaf andere plekken in Nederland waar Koninginnedag wordt gevierd. In Utrecht gaan verslaggevers met luisteraars de vrijmarkt op om spullen op de kop te tikken. Een taxateur taxeert de waarde van de nieuwe aankopen.

Slam!FM viert tussen 12:00 en 21:00 uur voor de zesde keer feest op het Rembrandtplein in Amsterdam. Optredens zijn er van onder andere Vato Gonzalez & MC Tjen, Afrojack, Sidney Samson, The Partysquad, Lasgo, Hardwell, Anna Grace, The Opposites en Chuckie.

Op 3FM is de hele dag een aangepaste programmering te horen. Zo begint Michiel Veenstra ’s ochtends met het ochtendprogramma tussen 06:00 en 10:00 uur. Daarna presenteert Roosmarijn Reijmer de ‘Arbeidsvitaminen’ en Bart Arens vervangt twee uur lang Paul Rabbering. Tussen 16:00 en 19:00 uur is ‘The best of Coen & Sander’ te horen. In de avond is er gewoon Ekstra Weekend met Gerard Ekdom en Michiel Veenstra.

Radio Decibel is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht te vinden. Artiesten als Ray en Anita, Di-rect, Dewi, Diggy Dex, Extince en Roog, Jean, Billy de Klit, Erick E, Baggi Bagovic en Rene Amesz verzorgen optredens. In Amsterdam staat het radiostation op het Waterlooplein, in Eindhoven op het 18 septemberplein, in Rotterdam op het Stadhuisplein, in Utrecht op de Stadhuisbrug en in Den Haag tijdens de Koninginnenach is Decibel in het Atrium.