Home Landelijke radio Radiostations herdenken aanslagen in New York

Radiostations herdenken aanslagen in New York

Diverse Nederlandse radio stations hebben teruggeblikt of zijn nog aan het terugblikken op de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september vorig jaar.

Radio 1 begon als eerste vanmorgen al om 06.00 uur. Tussen 09.00 en 12.00 uur sprak Clairy Polak met onder anderen Rudi Dekker, de eigenaar van de vliegschool in Florida waar twee kapers hun vliegles volgden. Hierna deed Radio 1 live verslag van de herdenking in NY met verslaggever Tim Overdiek.

3FM begon om ongeveer 14.30 live terug te blikken en had Mathijs van de Wiel vlak bij Ground Zero in New York. Hij deed hiervandaan op de zender live verslag van de herdenkingsplechtigheid. Eerder waren er interviews van hem te horen met medewerkers van het New Yorkse radiostation WPLJ-FM. Er waren fragmenten te horen van de ochtendshow van dit station op 11 september 2001 en de geschrokken reacties van de medewerkers (Todd & Terry).

In de programma’s Arbeidsvitaminen & Denk aan Henk zijn diverse fragmentjes te horen geweest van bekende Nederlanders met hun gedachten en wat zij deden vandaag een jaar geleden. Ook later vanavond komen er nog een aantal fragmenten langs.

In programma Jacobus waren fragmenten van het programma van precies 1 jaar geleden te horen. De fragmentjes worden precies synchroon uitgezonden als de gebeurtenissen 1 jaar geleden. En er wordt overgeschakeld naar Mathijs van de Wiel in New York. Ook lijkt de muziek aangepast te zijn.

Ook Ruuddewild.nl stond helemaal in het teken van vorig jaar. Sander de Heer presenteert het programma en laat vooral fragmenten van de uitzending van het programma van vorig jaar horen. Ook werd in dit programma MTV VJ Tooske geïnterviewd door Mathijs van de Wiel.

Om 20:00 uur vanavond herhaald Radio 192 een vier uur durende special rond New York, gemaakt naar aanleiding van de aanslagen op het WTC. De overige zenders doen weinig aan de herdenking van 11 september. Yorin FM zond fragmenten van de toespraken uit die president Bush vorig jaar hield. (laatste update: 19.30 uur)