Meerdere radiozenders draaien minder muziek van Marco Borsato, nadat een vrouw dinsdag aangifte deed tegen de zanger vanwege ‘onzedelijke betastingen’. 100% NL heeft naar aanleiding van het nieuws omtrent de zanger besloten zijn muziek minder te draaien. “We volgen het sentiment wat leeft rondom deze zaak en houden daarmee rekening in onze programmering”, zegt een woordvoerder tegen ANP.

Qmusic draait op dit moment helemaal geen muziek van Borsato. “Op dit moment staat zijn muziek niet op onze playlist. We houden de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten”, zegt een woordvoerder tegen het persbureau. De NPO stelt dat het aan de omroepen zelf is om muziek van de Nederlandse zanger al dan niet te draaien op de publieke radiozenders (NPO Radio 1 t/m NPO Radio 5).

Talpa Network heeft Borsato nog gewoon op de playlist staan. Het mediabedrijf zegt dat het eerst de uitkomsten van het onderzoek dat naar de zanger loopt af wil wachten. Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica vallen onder Talpa Network.

Foto: Wikimedia Commons