Home Landelijke radio Radionieuws van vrijdag 25 juli

Radionieuws van vrijdag 25 juli

Yorin FM geeft door Bryan Adams persoonlijk gesigneerde gitaar weg
Yorin Fm staat zaterdag 27 en zondag 28 juli geheel in het teken van de leadzanger, basgitarist en zijn muziek. Yorin FM geeft niet alleen aan meerdere luisteraars cd’s van zijn nieuwe album ‘Spirit, Stallion of The Cimarron’ weg. Maar dankzij Yorin FM kan één gelukkige luisteraar in het bezit komen van een door Bryan Adams persoonlijk gesigneerde gitaar. Yorin FM looft deze prijs uit op zondag 28 juli.

Denk aan henk geeft je de keuze
Woensdag 31 juli aanstaande kun je bij Denk Aan Henk luisteren naar 2 nummers uit live sessies eerder opgenomen in uitzendingen. Maar jij kunt zelf bepalen welke sessies! Je kunt kiezen uit de volgende 5 sessies: Saybia, Di-rect, Angie Stone, Train of The Stereophonics.

De hele week laat Denk Aan Henk stukjes horen uit de verschillende sessies en kun jij mailen welke sessie je uiteindelijk horen wilt. Stuur een mailtje met jouw voorkeur naar denkaanhenk@3fm.nl en luister 31 juli naar de band met de meeste stemmen!

Primeur nieuwe single Bon Jovi op Radio 538
Radio 538 heeft de primeur van de nieuwe single van Bon Jovi. De single ‘Every Day’ is maandag 29 juli tussen 7.00 en 8.00 uur voor het eerst exclusief te beluisteren bij Edwin Evers op Radio 538. De nieuwe single ‘Every Day’ wordt door fans over de hele wereld met spanning tegemoet gezien.

Aanstaande maandag is het nummer wereldwijd voor het eerst te horen. Om uitlekken en plaatsing op internet te voorkomen, wordt de single van Bon Jovi in een kluis bewaard bij de platenmaatschappij. Edwin Evers krijgt de zwaarbewaakte single tussen 7 en 8 uur in de ochtend in de studio en draait de plaat dan in zijn programma.

Radio M verbijsterd na uitstel frequentiewijziging
Radio M heeft te horen gekregen dat de frequentiewijziging mogelijk weer uitgesteld gaat worden. Aanvankelijk zou Radio M dit najaar verhuizen naar een andere FM-frequentie.

De uitslag van de rechtszaak over de frequentieveiling heeft hier verandering in gebracht. De frequentiewijziging van Radio M is onderdeel van een landelijk schema en is afhankelijk van andere zenders. Doordat die nog blijven zitten kan radio M niet van frequentie veranderen.

De voortdurende onzekerheid omtrent de datum van de frequentiewijziging begint voor Radio M onwerkbaar te worden. Omdat Radio M tevens de calamiteitenzender voor de provincie Utrecht is, is het van belang dat de nieuwe frequentie zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk inwoners bekend is. Een definitieve ingangsdatum is daarbij onmisbaar.