Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 30 september

Radionieuws van maandag 30 september

Tom Mulder viert 25-jarig bestaan ‘Pop of ’n Envelop’
Radio 10 FM deejay Tom Mulder viert dit jaar het 25 jarige jubileum van zijn ‘ Pop of ’n Envelop’. Van 7 tot en met 11 oktober viert Tom Mulder dit 25 jarig jubileum met een speciale versie van het spel. Deze week wordt 103 Pop of ’n Envelop met 25 kandidaten gespeeld. Alle winnaars krijgen 103 pop én mogen een envelop kiezen waar voor deze gelegenheid extra grote prijzen in zitten.

Mulder introduceerde het radiospel in 1977 bij de TROS op Hilversum 3 onder de naam ’50 Pop of ’n Envelop’. Jarenlang presenteerde hij deze quiz en trok daarmee miljoenen luisteraars. Toen Mulder de TROS verliet werd het spel door andere deejays voortgezet. Radio 10 FM nam vervolgens het radiospel over en verhoogde het prijzengeld naar 250 pop dat vervolgens met komst van de euro 103 pop werd, afgeleid van de frequentie van Radio 10 FM.

Robin Albers naar DancenetFM
DJ Robin “JAYDEE” Albers zal vanaf zondag 6 oktober 2002 wekelijks te horen zijn op het internet radiostation. Het destijds eerste landelijk te beluisteren houseprogramma “For those who like to groove” keert hiermee terug en was voorheen te horen bij de AVRO en ID & T radio. Ook Mark van Dale, Erwin vd Bliek, DJ Ton TB en Cor Fijneman maken deel uit van de programmering.

Radio Gelderland blijft op Veenendaalse kabel
In afwijking van het advies van de Programmaraad Zuid-Oost Utrecht heeft kabelexploitant Casema besloten om de regionale zender Radio Gelderland te handhaven op de Veenendaalse kabel.

Het negatieve advies van de programmaraad viel bij veel Veenendalers bepaald niet in goede aarde. Dit vindt zijn oorsprong in de relatief geringe aandacht die de eigenlijke provinciezender, het Utrechtse Radio M, aan Veenendaal besteed. Radio Gelderland daarentegen brengt regelmatig nieuws en reportages uit Veenendaal.

Radio 1 Journaal gaat meer aan economisch nieuws doen
Het Radio 1 journaal zal voortaan dieper op het financiële nieuws ingaan. Hoewel de beurscijfers als zodanig een plek blijven behouden in deze berichtgeving, zal de Radio 1 Journaal-redactie vanaf aanstaande maandag in toenemende mate aandacht gaan besteden aan het verhaal achter de cijfers.

Voor deze aanpak gaat de redactie meer ruimte maken binnen de reguliere uitzendingen van het Radio 1 Journaal. De wens om binnen de Radio 1 Journaals meer uit te kunnen pakken als er belangrijk financieel-economisch nieuws is, heeft gevolgen voor het aantal vaste beursrubrieken. Van de huidige vijf rubrieken blijven er drie over, namelijk om 12.55 uur, 17.30 uur en 18.30 uur. De rubrieken van 9.05 uur en 15.30 uur verdwijnen.