Home Landelijke radio Radionieuws van donderdag 17 oktober

Radionieuws van donderdag 17 oktober

Winnende remix van luisteraar op nieuwe CD Liberty X
Morgen maakt Liberty X de winnaar van de Liberty X remixwedstrijd bekend in de studio van Radio 538 bij Niels Hoogland en Froukje de Both. De mixer komt met z’n mix op de volgende CD van Liberty X te staan.

Afgelopen week was het Liberty X week bij Niels Hoogland op Radio 538. Luisteraars van Radio 538 hebben remixen gemaakt van de nieuwe hitsingle ‘Got to have your love’ van Liberty X. De beste vier inzendingen zijn uitgezonden bij Niels Hoogland en geplaatst op radio538.nl.

Nieuwe single Mariah Carey exclusief op Noordzee FM.
Ook is morgen exclusief de nieuwe single van Mariah Carey ‘Through the Rain’ te horen op Noordzee FM. De single komt pas uit op maandag 11 november. ‘Through the Rain’ is de voorloper van het nieuwe album van Mariah Carey, dat op 2 december 2002 zal verschijnen.

Dit album is ook de aanleiding voor Noordzee FM om een speciale Mariah Carey-week uit te zenden. Van maandag 9 december tot en met vrijdag 13 december zijn, exclusief op Noordzee FM, tracks te horen van het album, waaronder de nieuwe single ‘Through the Rain’.

Radio-ambities jongerencentrum
Jongerencentrum Fusion uit Bergen op Zoom wil beginnen met een wekelijks radioprogramma op de lokale omroep. De plannen zijn al in een ver gevorderd stadium. Het is nog even afwachten of het plan voor het programma door de BRTO, Bergse Radio & Televisie Omroep, wordt goedgekeurd. Als dat gebeurd kan het programma, waar overigens nog geen naam voor is, de lucht in.

Het is een radio-programma voor jongeren, door jongeren. Eén keer per week wordt het uitgezonden met muziek, discussies uit de actualiteit en waarschijnlijk een scholenquiz. “Vorige week dinsdag hebben we het plan opgestuurd naar de BRTO en dan is het afwachten of ze het plan goedkeuren. Is dat eenmaal gebeurd, dan wordt er een proefopname gemaakt en wordt het nog eens bekeken. Zien ze het dan nog steeds zitten, dan mogen we de lucht in. Voorlopig hebben wij goede hoop dat het allemaal gaat lukken”, aldus voorzitter van Fusion, Ino Cornel.