Home Landelijke radio Radio Veronica komt terug op Utrechtse kabel

Radio Veronica komt terug op Utrechtse kabel

Radio Veronica komt vanaf 18 februari terug op de Utrechtse kabel, dit heeft de Utrechtse Programmaraad geadviseerd aan Casema. Veronica verdween in oktober van de kabel om dat het volgens de programmaraad moest wijken voor Yam FM. Veronica maakte toen gebruik van de oude kabeldekking van Radio Nationaal.

Nu gebeurt er eigenlijk weer precies het zelfde alleen dan geen Radio Nationaal en Veronica maar Country FM en RTL FM. Volgens de programmaraad kan er niet gesproken worden over de voorzetting van de kabeldekking van Country FM omdat RTL FM een heel andere zender is. De plaats in de klasse ‘Niet-klassieke specifieke muziekstijlen’, waar Country FM in stond, zal nu worden ingevuld door Kink FM.

Kink FM behoorde tot nu toe altijd in de categorie ‘populaire muziek’ maar zal nu een categorie opschuiven. Door deze verschuiving is er een plaats vrijgekomen voor een nieuwe zender, Radio Veronica.

De programmaraad kwam tot de keuze voor Veronica omdat deze zender een groter marktaandeel heeft dan RTL FM. De 7500 handtekeningen die Veronica heeft opgehaald zijn niet van invloed op de keuze van de programmaraad. Dit komt omdat de meeste handtekeningen zijn van personen die niet in Utrecht wonen. De keuze voor Radio Veronica kan overigens nog veranderen doordat Casema het advies niet zal opvolgen.