Home Frequenties Radio Veronica betaalt bijna 8 miljoen minder voor FM-frequenties

Radio Veronica betaalt bijna 8 miljoen minder voor FM-frequenties

Radio Veronica

Radio Veronica hoeft bijna acht miljoen minder te betalen voor het gebruik van haar FM-frequenties tussen september 2011 en september 2017. Dat blijkt uit een voorstel van het ministerie van Economische Zaken dat betrokken partijen nu mogen bekijken.

Begin vorig jaar oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) al dat het vastgestelde bedrag van ruim twintig miljoen euro niet correct was berekend. Er was geen rekening gehouden met het feit dat Radio Veronica uitzendt op een geclausuleerd kavel met beperkte voorwaarden. Zo moet bijna alle muziek die te horen is minstens vijf jaar oud zijn en moet overdag tenminste 85 procent van de tijd muziek worden gedraaid. Volgens CBb zorgen deze voorwaarde voor een lagere waarde van het kavel.

Het nieuwe bedrag dat de zender voor het FM-kavel moet betalen tot en met september 2017 is 12.720.000 euro, zo’n 7,7 miljoen euro minder. Voor de nieuwe berekening van dit bedrag is wederom gebruik gemaakt van een waardebepaling door SEO Economisch onderzoek en het Instituut voor Informatierecht (IViR), maar is wel een andere methodiek toegepast, zegt het ministerie.