Home Landelijke radio Radio Nationaal zonder presentatoren verder

Radio Nationaal zonder presentatoren verder

Door de steeds groter wordende onduidelijkheid over het verdelen van de radiofrequenties vallen bij Radio Nationaal negen ontslagen.

Radio Nationaal was één van de grootste kanshebbers bij de vergelijkende toets die tot een tijdelijke verdeling van twee resterende pakketten FM frequenties had moeten leiden. Door het wegvallen van een FM-toekomst moet er bezuinigd worden. Radio Nationaal zal daarom per 1 augustus volledig geautomatiseerd worden en uitsluitend non-stop muziek uitzenden.

De dj’s die vanaf 1 augustus niet meer bij Radio Nationaal te horen zijn bevinden zich ervaren radiomakers als Bart van Leeuwen, Chiel Montagne, Karel van Cooten, Imca Marina en Bob van Dam.

De rechtbank van Rotterdam heeft de overheid 24 juli gedwongen haar zwalkende beleid van de afgelopen jaren te wijzigen. De overheid moet van de bestuursrechter de radiofrequenties van alle commerciële zenders, dus zowel oude als nieuwe, veilen voor een periode van acht jaar. Hiermee zijn op korte termijn de kansen voor Radio Nationaal op een FM-pakket dusdanig gedaald dat het station geen andere keus heeft dan te snijden in de kosten aan de kant van de programmering.