Home Landelijke radio Radio Lelystad en Omroep Flevoland gaan samenwerken

Radio Lelystad en Omroep Flevoland gaan samenwerken

De stichting Regionale Omroep Flevoland en de stichting Radio Lelystad gaan met ingang van 1 juli een samenwerkings- overeenkomst aan. Voornaamste uitgangspunten voor deze overeenkomst tussen beide publieke omroepen zijn om de krachten te bundelen om elkaars positie te versterken en de samenhang tussen de gehele publieke omroep te vergroten.
Vooralsnog houdt de overeenkomst concreet in dat op de zender van Radio Lelystad, op de tijden dat deze omroep geen eigen programma’s uitzendt, Radio Flevoland te horen is. Daarnaast spreken beide omroepen in de overeenkomst een aantal intenties naar elkaar toe uit. Zo zal Omroep Flevoland de medewerkers van de lokale omroep door middel van workshops en stages de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast willen beide omroepen bij het verslag doen van speciale evenementen op zowel technisch als programmatisch vlak zo veel mogelijk gaan samenwerken. Bovendien gaan de twee omroepen de mogelijkheid om meer programma’s van elkaar over te nemen of gezamenlijk uit te zenden onderzoeken. Ook de mogelijkheid om gezamenlijk lokale televisie te maken zal door beide omroepen worden onderzocht.
De overeenkomst wordt op donderdag 27 juni, om 10.00 uur door Dink Binnendijk, directeur/hoofdredacteur van Omroep Flevoland en Ab Flipse, voorzitter van de stichting Radio Lelystad in de studio van Omroep Flevoland ondertekend.