Home Landelijke radio Radio blijft grote liefde van Simone Weimans

Radio blijft grote liefde van Simone Weimans

Simone Weimans

Radio is de eerste en nog altijd grootste liefde van Simone Weimans. Dat zegt de presentatrice van het NOS Journaal in Het Parool. Simone werkt inmiddels ruim zes jaar bij de televisie. Ze solliciteerde eerst voor een functie bij NOS op 3, maar daarvoor werd ze gepasseerd. Bij het Journaal zagen ze wel wat in haar. “Het is nooit mijn ambitie geweest nieuwslezer te worden. Het is op mijn pad gekomen.”

“Ik heb het radiovak geleerd van Pete Myers, een presentator die na de BBC voor de Engelstalige afdeling van de Wereldomroep werkte, waar ik een jongerenprogramma kwam presenteren. Pete was een geweldige persoonlijkheid met dito stem.” Ze werkte tot 1998 bij de Wereldomroep. Daarna presenteerde ze voor de VARA De Karavaan en Halte 747 en tot 2010 Radio Kassa op NPO Radio 1. Twee uur voor de deadline verstreek solliciteerde ze toen bij de NOS. “Met zweet op mijn bovenlip razendsnel de sollicitatiebrief geschreven and the rest is history. Het heeft me veel gebracht.”

“Het was zes jaar geleden best even wennen toen ik van de VARA overstapte naar de NOS. De VARA is een links georiënteerde omroep, waar mensen een grote bek kunnen hebben. Bij het Journaal is het neutraal.” Sinds november presenteert Simone op vrijdag ‘Met Het Oog Op Morgen’. “De heilige graal van de radio”.

Daarnaast is Simone nu te zien in ‘Wie is de Mol’. “Nadat ik gevraagd was, heb ik nog wat afleveringen bekeken. Ik kwam tot de conclusie dat het eigenlijk heel speciaal is om zo’n bijzondere reis te maken met – als het goed is – leuke mensen. Dat is een leuke ervaring, en ook totaal buiten de comfortzone van de studio.”

Vorig artikelHoe is het met Sander de Heer?
Volgend artikelLuistercijfers november-december: record marktaandeel Radio 2