Home Landelijke radio Simone Weimans van de VARA-radio naar NOS Journaal

Simone Weimans van de VARA-radio naar NOS Journaal


Simone Weimans gaat als redacteur/presentator het presentatieteam van het NOS Journaal versterken. Zij komt per 15 juni bij de NOS in dienst. Daarnaast blijft zij part-time bij de VARA actief. In haar nieuwe functie gaat Weimans ochtend- en dagjournaals voor haar rekening nemen.

Simone Weimans (39) is sinds 1998 bij de VARA in dienst en was vooral bij de radio actief. Ze werkte als redacteur/verslaggever/presentator voor diverse programma's op Radio 1, 2 en 5. Op dit moment is zij betrokken bij het radioprogramma 'De Gids.FM' (Radio 1) en 'De Heer Ontwaakt' (Radio 2). Televisie-ervaring heeft Simone Weimans opgedaan met de presentatie van het actualiteitenprogramma 'Dichtbij Nederland' (NPS, 2008) en als presentator van Consumenten-tv (digitaal themakanaal, VARA).

Weimans ziet de overstap die ze nu naar de NOS maakt als een spannende nieuwe uitdaging en zegt dan ook niet te kunnen wachten om te beginnen. "Ik heb ongelofelijk veel zin om het team van presentatoren van het NOS-Journaal te komen versterken. De jarenlange ervaring die ik heb opgedaan als presentator en verslaggever in diverse radio-programma's komt heel goed van pas bij deze nieuwe baan. De NOS is toch hèt nieuwsinstituut van Nederland en om daar een bijdrage aan te mogen leveren beschouw ik als een eer."