Home Landelijke radio Radio Bitches Award uitgereikt in Amsterdam

Radio Bitches Award uitgereikt in Amsterdam

Vrouwen van verschillende radiostations zijn vanavond in de prijzen gevallen in Amsterdam bij de Radio Bitches Award De prijzen zijn een initiatief van de Veronica Radioschool. Via internet konden site-bezoekers stemmen op de genomineerden in vijf verschillende categoriën. Er werden in totaal ruim 5000 stemmen uitgebracht.

Beste DJ/Presentatrice werd Claudia de Breij. Zij sloot onlangs haar carrière af bij Radio 3FM af. Daarvoor werkte ze ook nog voor Radio 1. “Ik ga ooit weer terug naar de radio en dan heb ik mooi deze award in mijn kontzak”, zo reageerde ze telefonisch vanaf haar vakantieadres.

Beste Nieuwslezer werd Hannelore Zwitserlood. Zij werd in 2001 nieuwslezer bij RTL. Zo werkte ze lang voor Yorin FM en RTL FM.in 2005 stapte Hannelore over naar Q-music. Hier werd ze nieuwslezer en sidekick bij haar grote idool Jeroen van Inkel.

De award voor het Het Beste Station voor radiovrouwen kreeg 100%NL. Directeur Herbert Visser van de zender nam de award in ontvangst. Het radiostation heeft veel vrouwelijk dj’s in dienst. “100%NL is een zender voor Nederlandstalige muziek. En vrijwel alleen maar mannen zingen Nederlandstalige muziek. Dus als je ook nog mannen als dj inzet, krijg je een soort Uruzgan.FM.”

Beste Producer werd Marlous Löffelman. Sinds juni 2003 is Marlous de sidekick en producer van WeekendRick met Rick van Velthuysen en reporter Teun op Radio538. Naast haar radiowerk op zaterdag en zondag is ze doordeweeks mede-eigenaar van een communicatiebureau en doet ze haar ding als tekstschrijver en communicatie-adviseur.

Grootste Radio Talent werd Annemieke Schollaardt. Zij presenteert op Uruzgan FM en Radio 3FM. Ze was lang actief op Curaçao bij Dolfijn FM. Ze verzorgt tevens de presentatie van de Curaçaose versies van Idols en de Curaçaose versies van Te Land Ter Zee en in de Lucht. Ook is Annemieke de nieuwe vrouwelijke voice-over van 3FM. “Heel veel mensen bedankt en ik ga nog even doorbitchen”, zo was haar commentaar.

Tineke de Nooij mocht een Oeuvre Award in ontvangst nemen. Tineke was een van de de eerste vrouwelijke radio-dj’s van Veronica.

Vorig artikelDj Jean met Madhouse naar Caz!
Volgend artikelCuba verhindert uitreiking radio’s door Wereldomroep