Home Landelijke radio Radio Amor ziet etherbereik verdubbelen

Radio Amor ziet etherbereik verdubbelen

De in Rotterdam gevestigde Hindoestaanse radiozender RadioAmor behoudt haar etherfrequentie in Rotterdam op 102.2 FM en krijgt er zelfs een frequentie in Den Haag bij. Alle reden voor een feestje dus.

Het commerciële station heeft sinds 1996 een uitzendvergunning. De medewerkers, die grotendeels uit leden van de Hindoestaans Surinaamse familie Gogar bestaan, hebben spannende tijden achter de rug. De radiozender moest een goed bedrijfsplan op tafel leggen om een serieuze kans te maken op een frequentie, waarvoor de kosten rond de miljoen euro liepen. Inmiddels zitten ze voor de komende acht jaar gebeiteld, nu ze de vergunning in de wacht hebben gesleept.

De grondlegger Subhas Gogar van het radiostation is dan ook erg blij met het binnenhalen van de frequenties. "We hebben afgelopen maandag al goed gefeest!"

Volgens secretaris Kries Bandhoe is Amor de enige commerciële allochtone zender in Nederland, ze ontvangen geen subsidie. Programma's worden ongeveer fifty-fifty in het Nederlands en het Hindi uitgezonden. Naast advertenties betalen mensen voor het aanvragen van een plaatje. Overlijdensberichten worden voor kostprijs bekend gemaakt. (RadioFreak / RD)