Het programma ‘Nachtzuster’ van Astrid de Jong blijft te horen op NPO Radio 1. De show verhuist vanaf het nieuwe jaar naar de nacht van zaterdag op zondag; nu is ‘Nachtzuster’ nog van donderdag op vrijdagnacht te horen. Ook blijft het programma vier uur lang duren, zo heeft Omroep Max-directeur Jan Slagter laten weten.

Er waren plannen om ‘Nachtzuster’ naar een ander tijdslot te verplaatsen en in te korten van vier naar twee uur. Die plannen stuitten op veel verzet; er werd zelfs een petitie opgestart. Jan Slager: “Nachtzuster is uniek en Astrid de Jong is uniek. Daar moet altijd ruimte voor worden gemaakt.” Het programma van Astrid won eerder al de RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma.

Nieuwe nachtprogrammering

Met ingang van 2019 wordt de nachtprogrammering van Radio 1 op werkdagen volledig horizontaal. Tussen 0:00 en 2:00 uur blijft de VPRO te horen met ‘Nooit Meer Slapen’, daarna volgt een programma waarin fragmenten van eerder die dag worden herhaald, aangevuld met nieuwe content van de NTR.

De vroege ochtend tussen 4:00 en 6:00 uur gaat gevuld worden door BNNVARA. Interactie met de luisteraar moet er centraal gaan staan.