Home Landelijke radio Radio 538 “538 moet Top 40 op FM uitzenden”

“538 moet Top 40 op FM uitzenden”

Stationsinformatie over Radio 538

De Stichting Nederlandse Top 40 is bereid om juridische stappen te nemen als Radio 538 weigert om de Top 40 tot het einde van het jaar uit te zenden via FM. Volgens voorzitter Erik de Zwart ligt dat contractueel vast en is de radiozender verplicht om zich daar aan te houden. Gisteren liet 538 weten te stoppen met de hitlijst en de Top 40 vanaf november via internet uit te zenden. 538 gaat dan starten met de 538TOP50.

Tegen het AD zegt Erik: “Ze moeten de lijst wel uitzenden. Dat is ook in het belang van de luisteraar. En gewoon op FM en niet op internet, zoals werd gesteld.” Hij heeft naar eigen zeggen nog geen antwoord van Talpa Radio-directeur Marc Adriani gehad over de kwestie.

De beslissing kwam als een verrassing voor de Stichting Nederlandse Top 40, al werd er achter de schermen al langere tijd gepraat over het wel of niet verlengen van het contract. Op aanwijzing van de directie van 538 voerde de stichting ook al gesprekken met andere zenders. Vandaar dat maandag snel geschakeld kon worden en Qmusic kon worden aangekondigd als de nieuwe partner van de Top 40.

In een reactie aan RadioFreak laat 538 weten: “Wij hebben Erik de Zwart laten weten dat wij ons aan het contract houden en de Top 40 tot het eind van 2018 uit blijven zenden op DAB+ en online. Dit zijn volwaardige open kanalen met landelijke dekking.”

Vorig artikelMartijn Biemans in het weekend op Qmusic
Volgend artikelNick Velderman toch weer terug bij Wild FM