Home Landelijke radio Radio 538 verheugd over nieuwe verdeling

Radio 538 verheugd over nieuwe verdeling

Radio 538 is zeer verheugd over de nieuwe verdeling van de niet verdeelde kavels voor commerciële radiozenders. De Tweede Kamer gaf gisteren aan dat ze voor een extra ronde voor de vervolguitgifte van enkele resterende radiofrequenties is. Radio 538 pleitte vorige week al voor deze nieuwe inschrijvingsronde en gaat zeker meedoen om met een licht klassieke zender de Nederlandse radio te verrijken.

Bij de herverdeling van etherfrequenties viel Classic FM eerder buiten de boot, omdat Sky Radio Ltd. prioriteit toekende aan de Gouwe Ouwe Zender. Radio 538 ziet echter mogelijkheden voor het economisch rendabel exploiteren van een klassieke zender naast een bestaand radiostation en dient hiervoor dan ook een plan in. Met deze zender wordt recht gedaan aan de wens van het publiek om naast Radio 4 te beschikken over een populair klassiek radiostation. Uit reacties van luisteraars en ervaringen door de jaren heen is gebleken dat er grote interesse bestaat voor een radiostation met een populair klassiek muziek format.

In de nieuwe ronde worden één landelijk FM-pakket, drie niet-landelijke FM-kavels en drie AM-frequenties verdeeld. Voor het landelijke, geclausuleerde FM-pakket geldt het voorschrift dat overwegend klassieke en/of jazzmuziek moet worden uitgezonden. Niet alleen partijen die eerder afvielen, maar ook nieuwe gegadigden kunnen een plan indienen om alsnog een frequentie te bemachtigen. De verdeling vindt plaats volgens dezelfde systematiek die in de eerste ronde is gehanteerd. Het kabinet streeft ernaar de verdeling in het najaar af te ronden.