Home Landelijke radio Radio 538 stapt over naar OmniPlayer

Radio 538 stapt over naar OmniPlayer

Radio 538 is overgestapt van Dalet naar OmniPlayer. Het station testte al meer dan een jaar op de themakanalen met het programma en de laatste tijd ook in de studio.

538 laat in een reactie aan RadioFreak.nl weten: "We zijn bij de nieuwbouw vorig jaar, al over gegaan op OmniPlayer met al onze themakanalen. Die hebben ruim een jaar gedraaid en het programma is naar onze wensen doorontwikkeld tot wat het nu is."

Peter van Klei van M&I Broadcast Services laat weten: "Bij Radio 538 was het testtraject ongeveer 1 maand. Daarna zijn de dj's één voor één gaan proefdraaien en overgestapt. Extra wensen die de dj's hadden hebben wij gedurende die periode meteen ingebouwd."

Met OmniPlayer heeft 538 ook mogelijkheden voor Visualradio. "De playout van videoclips en graphics hebben we meteen in de OmniPlayer gebouwd. Voor programma's op TV 538, internet en tablet kunnen de graphics en de videoclips lipsync vanuit de OmniPlayer gestart worden."

De verwachting M&I Broadcast Services is dat binnenkort meer landelijke zenders OmniPlayer als planning- en playoutsysteem gaan gebruiken.