Home Landelijke radio ‘Radio 538 rommelt intern’

‘Radio 538 rommelt intern’

Er gaan geruchten dat Radio 538-dj Rick van Velthuysen in de clinch ligt met de directie van de radiozender, omdat sidekick Erik-Jan Rosendahl niet meer verder mocht bij ‘MiddenInDeNachtRick’ (MIDNR) en omdat het programma ‘Weekend Rick’ moest stoppen. Het radiostation zelf laat aan RadioFreak.nl weten dat er geen conflict is.

Daarbij voeren vaste luisteraars van het nachtprogramma MIDNR geregeld actie in Hilversum. Met spandoeken in Hilversum (zie foto) en bumperstickers maken ze duidelijk dat ze Rosendahl graag terug willen op Radio 538.

Jeroen Nieuwenhuize zou niet blij zijn dat hij moest stoppen met zijn programma in de dagprogrammering. Hij neemt in de plaats daarvan in november het weekendprogramma van Rick van Velthuysen over, bevestigd 538 nu ook. Eigenlijk zou ‘Weekend Rick’ in augustus al stoppen en zou Nieuwenhuize het tijdslot overnemen, maar dit ging op het laatste moment niet door.

Volgens ingewijden zou Jeroen destijds hebben bedankt voor het weekendprogramma, Rick van Velthuysen wilde op zijn beurt heel graag doorgaan in het weekend. “Als radiozender moet je blijven vernieuwen, stilstand is achteruitgang. Het is vervelend dat ‘Weekend Rick’ nu stopt, maar we hebben er alle vetrouwen in dat Jeroen een leuk programma gaat maken”, verklaart een woordvoerder van Radio 538 tegenover RadioFreak.nl.

Jeroen zal zijn nieuwe programma gaan maken samen met sidekick Mijke Marsman. Ze zullen op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur te horen zijn op de zender. Daarnaast blijft Nieuwenhuize op vrijdag de ‘Top 40′ presenteren.

Rob Stenders feliciteerde Marsman afgelopen weekend al op zijn internetzender KXradio met haar baan bij 538. “Het is eigenlijk nog niet officieel bekend”, zo zei ze. “Ik begin 3 november.” Stenders zegde toe te luisteren. “We worstelen ons wel door Nelly Fortado heen.” Marsman verweert met een knipoog: “Ej joh, da’s harstikke cool. En de Spice Girls enzo, da’s harstikke leuk!”

Tot slot meldde Ruud de Wild zich afgelopen zomer ziek en maakte RTL Boulevard gisteren bekend dat hij defenitief weg zou zijn bij de zender. 538 ontkent dit bericht. De geruchten gaan dat de dj naar Q-music vertrekt.