Home Landelijke radio Radio 538 in de verkoop

Radio 538 in de verkoop

Radio 538 staat te koop. Dat meldt Broadcast Magazine. Mede-eigenaar Lex Harding van de grootste radiozender van Nederland heeft bevestigd dat de verkoopgesprekken in gang zijn gezet. Hij bezit op dit moment tien procent van de aandelen. Voor de rest is het radiostation sinds december 2003 in het bezit van het Amerikaanse Advent International. Er zou al interesse zijn van enkele Franse en Amerikaanse partijen.

De hitzender zou 150 miljoen euro op moeten brengen. De geruchten gingen al dat Talpa Radio van John de Mol de zender over zou willen nemen en dat die deal zelfs al rond zou zijn. Volgens een woordvoerder van Talpa tegenover RadioFreak is dit echter niet waar. “Iedereen praat op dit moment met iedereen. Maar met Radio 538 zijn geen gesprekken gaande. Het past niet in onze strategie om die zender over te nemen.” Radio 538 doet geen mededelingen over een eventuele overname.

Mocht Talpa Radio 538 overnemen, dan zal Noordzee FM afgestoten moeten worden. Het bedrijf mag maar één ongeclausuleerd kavel hebben.