Home Landelijke radio Radio 538 heeft geen interesse in belang Slam FM

Radio 538 heeft geen interesse in belang Slam FM

ID&T heeft in een interview met Rick Nieman bekend gemaakt dat Slam FM gedeeltelijk te koop is. Het bedrijf wil een meerderheidsbelang verkopen van het station. Het station zou te veel kosten. Radio 538 heeft aan VPRO 3voor12 laten weten geen interesse te hebben in een belang van het station.

“ID&T wil in de avonduren blijven uitzenden en op die manier een stukje identiteit behouden. Het is de vraag wat je dan met het belang koopt”, aldus directeur Jan Willem Brüggenwirth. Hij kijkt overigens niet op van het nieuws. “Duncan heeft altijd laten weten dat de event-tak hun core business is, alleen riep hij dat nooit in de media.” Brüggenwirth verwacht niet dat een radiozender zich zal inlaten met Slam FM. “Voor een tv-station met ambities op de radio kan dit wel interessant zijn.”

Volgens Bas Meijer van ID&T is er al interesse getoond voor het belang. Hij wil niet zeggen door welke partij(en) en voor welk bedrag het belang van de hand moet gaan. Hoe Slam FM er met een mediapartner uit komt te zien, ligt volgens Meijer helemaal open. “Voor ons is de primaire insteek om Slam FM uit te bouwen.”