Home Landelijke radio Radio 538 geeft ludieke steun aan gegijzelde journalisten

Radio 538 geeft ludieke steun aan gegijzelde journalisten

Radio 538 heeft gisteren op een ludieke wijze steun gegeven aan de gegijzelde Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas. Op een melodie van Het Goede Doel bedacht de zender een tekst om hen een hart onder de riem te steken.

Afgelopen maandag werden de journalisten gegijzeld en naar de gevangenis van Scheveningen gebracht omdat ze hun bron niet wilde prijsgeven. In de krant hadden ze onthuld dat AIVD-stukken rondgingen in het criminele circuit.

De Telegraaf startte daarop een grote actie omdat ze vinden dat de persvrijheid in het geding was. De rechter oordeelde uiteindelijk gisteren ook zo en dwong de twee vrij te laten.

Vanochtend was een bedanktbrief van de journalisten in de Telegraaf te lezen. “Langs deze weg willen wij, mede namens onze gezinnen en verdere familie, iedereen bedanken die ons de afgelopen dagen tijdens onze gijzeling heeft gesteund. In de eerste plaats de lezers van De Telegraaf, maar ook vele andere sympathisanten en niet in de laatste plaats de andere media die aandacht hebben besteed aan onze zaak.”

Vorig artikelSlam!FM komt met Most Wanted Request Tour
Volgend artikelBeatles centraal in AVRO Steenen Tijdperk