Home Landelijke radio Radio 538 en ID&T werken toch samen bij Trance Energy

Radio 538 en ID&T werken toch samen bij Trance Energy

Het door Radio 538 aangespannen kort geding tegen ID&T over het dance evenement ‘Trance Energy’ gaat niet door. De partijen hebben vandaag overeenstemming bereikt over een oplossing van het conflict.

ID&T en Radio 538 hebben sinds 1999 samengewerkt bij de organisatie en promotie van het evenement. ID&T beëindigde enige weken geleden deze samenwerking en kondigde voor de komende editie van 11 februari een samenwerking aan met radiostation SLAM! FM. Radio 538 nam daar geen genoegen mee en begon een kort geding.

ID&T en Radio 538 hebben vandaag besloten de samenwerking voor de komende editie van Trance Energy op 11 februari toch voort te zetten. Daarmee komt de aangekondigde samenwerking tussen ID&T en SLAM!FM te vervallen. ID&T en Radio 538 zijn verder overeengekomen dat na deze editie van Trance Energy de overeenkomst tussen partijen tot een einde komt. ID&T zal Trance Energy vanaf 2007 zelfstandig voortzetten.

Bas Meijer van ID&T laat in een reactie weten: “Wij waren van mening dat de overeenkomst was afgelopen. Radio 538 vond dat er sprake was van een structurele verplichting tot samenwerking. Met de oplossing van vandaag kunnen beide partijen goed uit de voeten. We gaan de komende editie met elkaar tot een succes maken.”

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538, laat weten: “Radio 538 was het niet eens met de manier waarop ID&T de samenwerking wilde beëindigen, vandaar onze reactie. Het is goed dat we met elkaar hebben besloten om voor de komende editie toch samen op te trekken. Op die manier kunnen we de langdurige samenwerking op een positieve manier afronden.”

De komende editie van Trance Energy vindt op zaterdag 11 februari plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.