De NPO heeft vandaag laten weten dat NPO Radio 4 vanaf 1 januari verder gaat als NPO Klassiek. De zender moet het publieke platform worden voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten.

“We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van de zender te vergroten”, zegt Simone Meijer, zendermanager van Radio 4. “Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.””

Integrale koers

Jurre Bosman, directeur Audio van de NPO: “NPO Klassiek staat symbool voor de integrale koers die NPO Audio heeft ingezet voor 2023. Dat doen we met onze sterke live-radiozenders, waarmee we het leven van onze luisteraars elke dag willen verrijken en verdiepen. Ook zetten we vol in op nieuwe vormen van audiocontent; podcasts voorop. Komend jaar bouwen we ons nieuwe audioplatform NPO Luister verder uit om luisteraars nog beter te bedienen met het brede aanbod van de publieke omroepen.”

Vorig artikel‘3voor12 Radio’ blijft op 3FM: vanaf 2023 alleen nog op vrijdagavond
Volgend artikelIvo van Breukelen van start op 3FM: “Wat een warm bad”