Home Landelijke radio Radio 4 sluit eigen internetforum

Radio 4 sluit eigen internetforum


Het forum van Radio 4 is uit de lucht gehaald. “De laatste maanden is de sfeer steeds meer in een negatieve spiraal geraakt. Een aantal gebruikers hield zich niet meer aan de gedragsregels. Dit leidde tot nare en beledigende berichten aan het adres van medewerkers van Radio 4”, verklaart de leiding de stap.

Steen des aanstoots is het verdwijnen van het vroege ochtendprogramma Viertakt vroeg met Hans Haffmans. Dat moet per 1 februari plaats maken voor Van Trigt tot Negen, met Annette van Trigt. Dat biedt straks elke werkdag tussen zeven en negen lichtere klassieke muziek en nieuwsberichten. Zo moet het Radio 4-publiek verjongen en vergroten. Tot verdriet van de echte liefhebbers, die op het forum hun onvrede uitten met teksten als ‘Radio 4 is al dom genoeg’ en: ‘Van Trigt tot Negen? Van de drop in de regen!’.

“Soms is een goed programma op een slecht passend tijdstip geprogrammeerd en komt het niet tot zijn recht”, zo reageerde zendermanager Marwil Straat. “Driekwart van de Radio 4-luisteraars stemt pas af op de zender als  Viertakt is afgelopen. Daarvoor luisteren zij naar actualiteiten.”

Het sluiten van het forum is een tegenslag voor Ad ’s-Gravesande van Omroep C. Hij overhandigt vandaag drieduizend handtekeningen aan de top van de Publieke Omroep, tegen de popularisering van Radio 4, en voor het behoud van Viertakt vroeg. Hij wilde alle drieduizend boze reacties op het forum van de zender plaatsen, maar dat kan nu niet meer.

Marwil wil voor Viertakt een ander tijdstip vinden. “Ik ga met de NPS, de omroep die dit programma produceert, een gesprek aan om te zien wat de mogelijkheden hiervoor zijn.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.