Home Landelijke radio Radio 4 in het teken van Frederic Chopin

Radio 4 in het teken van Frederic Chopin


Radio 4 staat tot vanavond 23:00 uur in het teken van componist Frederic Chopin. Het is 200 jaar geleden dat de musicus geboren werd in Warschau. De publieke klassieke zender reist de klassieke zender door het leven en het werk van Chopin.

Er zijn live live opnames en reportages tijdens een reis door Europa tussen Chopin’s geboorteplaats Warschau en zijn sterfplaats Parijs. Radio 4 bezoekt het woonhuis van Chopin in Wenen en bespreekt zijn ontmoeting met Schumann in Leipzig. Vanuit Dresden is aandacht voor zijn eerste liefde en de Adieu-sonate. De zender doet verslag van een bezoek aan zijn geboortehuis in Zelazowa Wola, dat nu een museum is. In de uitzending vanuit Warschau staat het Chopin conservatorium, het Chopin museum en de kathedraal met het ingemetselde hart van Chopin centraal. Tussendoor heel veel muziek van Chopin en interviews met Chopin kenners.

Hans Haffmans presenteert als slotakkoord live vanuit Warschau van 20:00 uur tot 23:00 uur het herdenkingsconcert van het Orkest van de 18e eeuw.

Vorig artikelRTV Drenthe krijgt 7,2
Volgend artikelRadio 4 verhuist in mei naar nieuw gebouw