Home Landelijke radio Radio 3FM en Q-music populairder onder jongeren in de randstad

Radio 3FM en Q-music populairder onder jongeren in de randstad

Radio 3FM en Q-music zijn een stuk populairder geworden bij jongeren tussen de 15-34 jaar in de grote steden. Dat blijkt uit het voorjaarsonderzoek, uitgevoerd door Interview*NSS in mei-juni 2006. Ook Slam!FM en de Amsterdamse zender Wild FM doen het goed. Verliezers zijn FunX, Radio 538, Sky Radio en CAZ!.

Onder de jongeren tussen de 15-24 jaar doet FunX het met een dagbereik van 22,5 procent het nog steeds het beste. Toch daalt de urbanzender in vergelijking met de meting van oktober vorig jaar met 5 procent. Tweede staat Radio 538 met 15,5 procent, een daling van 0,5 procent. Q-music en Slam!FM volgen met zes procent en Radio 3FM met vijf procent, voor alledrie de zenders een stijging van 1 procent.

Onder de jong-volwassenen tussen de 25-34 jaar doet Radio 538 het nog altijd het beste met een dagbereik van 18 procent. Toch is dat een daling van 4 procent in vergelijking met oktober 2005. Q-music streeft FunX voorbij en staat tweede met 11,5 procent, waar dat vorig jaar nog 7 procent was. FunX staat derde met 11 procent, een daling van 1,5 procent. Sky Radio staat op vier met 10,5 procent, een daling van 1,5 procent en Radio 3FM op vijf met 10 procent, een stijging van 2 procent.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van FunX. Bijna tweeduizend jongeren in de leeftijd 15 tot 35 jaar uit de stadsregio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn face-to-face ondervraagd over hun luistergedrag. De
steekproef is na weging representatief voor de jongerenpopulatie in de grote steden op leeftijd, geslacht, opleiding en culturele achtergrond.

Uit het onderzoek blijkt ook dat internetradio flink in opmars is. Inmiddels zegt 27 procent van de jongeren (15-25 jaar) doorgaans radio via internet te beluisteren.