Home Landelijke radio Podcastportaal moet podcasts Caz! en Kink FM verwijderen

Podcastportaal moet podcasts Caz! en Kink FM verwijderen

Caz! en Kink FM hebben podcastportaal Gespod.nl gedwongen om hun podcasts van de site te verwijderen, zo schrijft Emerce. Beide zenders waren het er niet mee eens dat Gespod een kopie maakte van hun RSS-feeds met de mogelijkheid zelf eigen content hieraan toe te voegen.

“Bij de start van Gespod.nl, in oktober werden kopieën de feeds van Kink FM aangeboden met als eerste item een reclamespot. Inmiddels doen ze dit niet meer, maar ze gebruikten nog wel steeds een kopie van onze RSS-feed, die ze zelf konden bewerken. We willen onze content in eigen beheer houden en het is al helemaal niet de bedoeling dat iemand geld gaat verdienen met ons werk. Je kopieert ook niet iemands website om er volgens banners op te zetten,” aldus een woordvoerder van Kink FM.

Caz! laat aan RadioFreak weten: “Het is vanzelfsprekend in ons belang dat zoveel mogelijk mensen weten dat Caz! podcasts aanbiedt. De dynamiek die nu is ontstaan is niet veroorzaakt niet door Caz!, een derde partij heeft namens Caz! actie ondernomen. Caz! is de juridische positie nader aan het onderzoeken en zal op basis van de bevindingen bepalen of en welke actie ze zal ondernemen.”

Volgens Gespod.nl is van kopieren van complete podcasts van Caz! en KinkFM geen sprake. Wél laadt het bedrijf de extern gehoste audiobestanden in op een eigen Flash-mediaspeler. De radiobedrijven hoeven volgens Wilco Turnhout van de podcastportaal niet bang te zijn dat het bedrijf geld verdient met hun podcasts. “We willen niet rondom podcast zelf adverteren. Als we advertenties gaan plaatsen, doen we dat enkel op de homepage van de site of in een rubriekspagina. Nooit in de omgeving van de podcast zelf, niet op de site, noch rondom de audio.”