Mick van Wely is voorlopig niet meer te horen als misdaadverslaggever in ‘De Wild in de Middag’ op NPO Radio 2. Mick duidt in de middagshow van Ruud de Wild regelmatig misdaad- en strafzaken, maar KRO-NCRV laat weten dat de samenwerking is opgeschort. “We wachten nu eerst het onderzoek af”, zegt een woordvoerder.

Mick werd vorige week geschorst door zijn werkgever, De Telegraaf, nadat er bij de vertrouwenspersoon van de krant meerdere meldingen van vrouwen binnenkwamen wegens seksueel ongewenst gedrag.

“Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan”, liet Mick gisteravond in een persverklaring weten. “Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.”

Vergrootglas

Seksueel overschrijdend gedrag ligt onder een vergrootglas, na de onthullingen over The Voice Of Holland en de opgestapte Ajax-directeur.

Radiozenders draaien muziek van Marco Borsato en Ali-B, die beide door meerdere vrouwen worden beschuldigd van seksueel wangedrag, voorlopig niet meer.

Foto: ANP