NPO 3FM en SLAM! besteden morgen uitgebreid aandacht aan de protestactie ‘De Nacht Staat Op’, waarbij nachtclubs door het hele land uit protest weer hun deuren openen. 3FM-dj’s trekken deze nacht het land door, van 20:00 tot 8:00 uur, om verslag te doen van de heropening. SLAM zendt vanaf 20:00 uur tot in de nachtelijke uren live uit vanaf het festivalterrein Thuishaven in Amsterdam.

Op 3FM gaan de dj’s vanuit de studio in gesprek met luisteraars, over wat de nacht voor hen betekent. Tegelijkertijd doet een andere groep 3FM-dj’s verslag vanuit de clubs die hun deuren hebben geopend. 3FM houdt daarbij de reguliere programma aan, al schuift Sander Hoogendoorn de hele nacht aan in de studio om mee te presenteren met de dj’s.

Handhaving

SLAM zegt naar de heropening toe te leven. “Eindelijk weer dansen tot in de laatste uurtjes en helemaal uit je dak kunnen gaan, dat hebben we allemaal enorm gemist”, aldus het station. SLAM-dj Gijs Alkemade: “De tijd van eenzaam vuistpompen is voorbij. Zaterdag is de nacht met 1 vuist in de lucht linksvoor.”

De protestactie is overigens illegaal: de clubs mogen officieel hun deuren nog niet openen. Al meerdere burgemeesters hebben laten weten te zullen handhaven.

Foto: WeAreTheNight | Stephan Versluis