Home Landelijke radio Radio 1 vraagt extra frequenties aan

Radio 1 vraagt extra frequenties aan

Radio 1 heeft bij minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken een verzoek ingediend voor extra frequenties. Deze laagvermogen zenders moeten de gaten in de FM-ontvangst dekken. Dat zei Zendercoördinator Jan Westerhof van de publieke nieuwszender vandaag in het mediaprogramma ‘Antenne 2’ op Radio 2. Het station kreeg veel klachten over de ontvangst sinds de herverdeling van de FM-frequenties.

Het probleem is vooral dat in de uithoeken van de etherdekking van de zenders andere lokale zendmasten storen op de andere frequenties. Westerhof wil nu dus dat Radio 1 op die lokale zendmasten een frequentie krijgt.

Radio 1 was voorheen ook op lokale frequenties te ontvangen. Maar nu zendt het station uit vanuit een centrale zendmast in Lopik. Luisteraars in de steden waar eerst perfecte dekking was door de lokale zenders in die steden, klagen nu dat de ontvangst slecht is.

Daarnaast ontvangt de zender veel klachten over het verdwijnen van de middengolf frequentie. Ook in Antenne 2 klaagden veel luisteraars hierover. Radio 1 moest van de middengolf af omdat de politiek bepaalde dat een zender geen dubbele etherdekking mag hebben.

Wanneer alles rond zal zijn, is niet bekend.