Het nachtprogramma ‘Nooit Meer Slapen’ op NPO Radio 1 moet zendtijd inleveren. Het dagelijkse programma van Pieter van der Wielen duurt vanaf januari niet meer twee, maar nog één uur. “Dat heeft te maken met bezuinigingen en met andere plannen. Dat is heel jammer”, vertelde Pieter in het Radio 5-programma ‘Vakantieadres’.

Vanaf januari duurt het nachtprogramma van 0:00 tot 1:00 uur. Het eerste uur blijft een lang interview. “De VPRO moet keuzes maken. Dat zouden ze zelf ook liever anders zien”, aldus Pieter. Hij heeft ‘gemende gevoelens’ over het besluit. “Ik moet je ook zeggen dat dat uurtje eerder naar bed na zes jaar ‘Nooit Meer Slapen’ ook wel fijn is. Mensen denken best wel luchtig over nachtradio, maar het begint me wel soms op te breken.”

Pieter van der Wielen: “Dat is heel jammer”

Wijzigingen Radio 1

Welke programma er na het uur ‘Nooit Meer Slapen’ te horen is vanaf januari, is nog onduidelijk. De nachtprogrammering van Radio 1 ging begin dit jaar al op de schop.

En er staan meer wijzigingen op stapel bij de publieke nieuwszender; zo presenteren Dionne Stax en Toine van Peperstraten vanaf het nieuwe jaar een dagelijks programma tussen 14:00 en 16:00 uur.

Foto: Raymond van Olphen