Home Landelijke radio Radio 1 pakt uit met gemeenteraadsverkiezingen

Radio 1 pakt uit met gemeenteraadsverkiezingen


Radio 1 doet morgen uitgebreid verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Met zeventien verslaggevers op zeventien verschillende locaties, Sven Kockelmann in debat in het gemeentehuis van Almere en de presentatoren Lucella Carasso en Kees Boonman in de studio in Hilversum is de Radio 1 verkiezingsuitzending op woensdag 3 maart groter opgezet dan ooit. De verkiezingsuitzending is een gezamenlijke productie van alle publieke omroepen onder eindredactie van de NOS.

“Nog niet eerder in de omroephistorie werd de Radio 1 Verkiezingsuitzending met zoveel verschillende verslaggevers, vanaf zoveel verschillende locaties uitgezonden”, aldus een woordvoerder. De radiozender staat morgen van 21:00 tot 02:00 uur geheel in het teken van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. In de studio in Hilversum geven Joost Vullings – voor de politieke duiding – en Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen, acte de présence.

Sven Kockelmann spreekt in Almere over ‘de bestuurbaarheid van gemeentes’ met onder andere Annemarie Jorritsma, Adri Duivesteijn en Hans Hillen.

Tijdens de vijf uur durende uitzending zijn ieder half uur de uitslagen te horen van de gemeenten waar op dat moment de uitslag bekend is. Belangrijke of opmerkelijke uitslagen uit het land worden echter direct bekendgemaakt en toegelicht.

Ook van de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten wordt verslag gedaan door Bas Ticheler van NOS Langs de Lijn.