Home Landelijke radio Efteling Radio op de kabel bij UPC

Efteling Radio op de kabel bij UPC


Efteling Radio is vanaf nu te beluisteren op de kabel van UPC. Het kabelbedrijf neemt de kinderzender op in zowel het standaardpakket Radio en TV  als in het digitale zenderpakket. Nog niet in alle gemeenten is het signaal op de analoge kabel te horen, maar dat moet vanaf 1 juli geregeld zijn.

Efteling Radio verwierf in 2008 de lokale commerciële etherfrequentie 104.3 FM in Kaatsheuvel. “Vorig jaar zijn we ons, als internetradio, op een groter publiek gaan richten. Deze groei willen we voortzetten”, vertelt Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. “Komende jaren willen we uitgroeien tot hét kinderradiostation van Nederland.”

Het radiostation heeft de ambitie om landelijk op de kabel te komen. “We hebben geen commercieel belang met de radiozender”, liet Vugts weten. “Efteling Radio heeft de ambitie om landelijke dekking te verkrijgen, maar vooralsnog niet met FM-dekking. We willen het merk op innoverende wijze meerwaarde geven. Het is in feite strategische merkproduktiontwikkeling- en innovatie.