Home Landelijke radio Radio 1 eindigt jaar met Marathoninterviews

Radio 1 eindigt jaar met Marathoninterviews

Radio 1 brengt rond de feestdagen diverse programma’s, waaronder een reeks Marathoninterviews, het jaaroverzicht en een Nieuwjaarsreceptie.

Op Eerste Kerstdag is het familiedag op de publieke nieuws- en sportzender. De NOS, EO en NCRV zoomen in op het thema familie en besteden aandacht aan bekende en minder bekende ouders, kinderen, broers en zussen. Tweede Kerstdag staat in het teken van investeren in de toekomst. In de speciale uitzending van de NOS, KRO, AVRO en VPRO is veel aandacht voor investeren. Investeren in sport, in ontwikkelingshulp, in de zorg en in duurzame energie krijgen aandacht. De hele dag zijn er door reportages, gasten en achtergronden over de meest uiteenlopende vormen van investeringen.

In totaal worden er door de VPRO vijf ‘Marathoninterviews’ uitgezonden op de Kerstdagen en gedurende de drie laatste dagen van het jaar. De interviews duren drie uur en beginnen om 19:00 uur ’s avonds. Op Eerste Kerstdag is culinair journalist Johannes van Dam te horen in gesprek met Olaf Oudheusden en op Tweede Kerstdag interviewt Djoeke Veening schrijver Arthur Japin. 29 december interviewt Ger Jochems Dick Berlijn (generaal buiten dienst), dinsdag 30 december schuift ex-minister Ella Vogelaar aan bij Max van Weezel en op oudejaarsavond is James Kennedy (historicus) te horen in gesprek met Rik Delhaas.

Radio 1 eindigt het jaar op 31 december tussen 7:00 tot 19:00 uur met het ‘Jaaroverzicht 2008’. Op Nieuwjaarsdag wordt voor het eerst de ‘Nieuwjaarsreceptie’ georganiseerd. Radio 1 blikt vooruit op 2009 van 12:00 tot 17:00 uur. Simone Weimans ontvangt verschillende gasten en praat over de financiële crisis, sport, de media en buitenlandse en binnenlandse politiek. a balladeer zorgt voor de muziek.