Home Landelijke radio Radio 1 doet verslag van voorverkiezingen VS

Radio 1 doet verslag van voorverkiezingen VS

Radio 1 doet in de nacht van dinsdag op woensdag van 00:00 uur tot 10:00 uur verslag van Super Tuesday in Amerika. Op Super Tuesday worden er in ruim twintig staten voorverkiezingen gehouden en de uitslag is een stevige indicatie voor de kandidaten die de eindrace kunnen bereiken. Radio 1 presenteert live vanuit Desmet Café in Amsterdam een gevarieerde uitzending met
deskundige gasten in de studio, reportages en bijdragen uit de VS,
reacties van Nederlanders in de VS en (live) muziek die aansluit bij de verkiezingen.

Tussen 00:00 en 02:00 uur presenteren Chris Kijne (VPRO) en Ghislaine Plag (NCRV) de uitzending. Om 02:00 uur vervolgen Sven Kockelman (KRO) en Willemijn Veenhoven (BNN), waarna André Zwartbol (EO) en Petra Possel (NPS) de uitzending tussen 04:00 en 06:00 uur verzorgen. Rob Trip (NOS Radio 1 journaal)presenteert de uren tussen 06:00 en 09:00. Elsbeth Gruteke (De Ochtenden) sluit het programma af tussen 09:00 en 10:00 uur.

Super Tuesday is een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen waarbij de presidentskandidaten worden geselecteerd. De Amerikaanse staten mogen zelf bepalen op welke dag zij voorverkiezingen organiseren. Veel staten kiezen dezelfde dag; Super Tuesday. Op 5 februari worden in onder andere Californië en New York voorverkiezingen gehouden. Clinton of Obama, Romney of McCain? De kans is niet onaanzienlijk dat als de uitslagen van Super Tuesday bekend zijn, ook de kandidaten van beide partijen aangewezen kunnen worden, ook al zijn er nog verkiezingen in ruim 20 staten te gaan. De laatste voorverkiezingen zijn op 3 juni.

Vorig artikelJeroen van Inkel, Wouter van der Goes en Superfred op KXradio
Volgend artikelBrabantse en Limburgse radiostations in carnavalsstemming