Home Landelijke radio Brabantse en Limburgse radiostations in carnavalsstemming

Brabantse en Limburgse radiostations in carnavalsstemming

De radiozenders in Brabant en Limburg hebben de komende dagen uitgebreid aandacht voor carnaval. De Limburgse regionale omroep L1 start morgen met een live-uitzending vanuit de Zoepkoel in Venlo. Daar is dan de Boètegewoeëne Boètezitting. De hele dag treden artiesten op in de binnenstad van Venlo en in de Zoepkoel.

Ook Omroep Brabant heeft veel aandacht voor carnaval in de provincie. Tijdens de feestdagen is er ‘Dweilradio’ te horen, met carnavalsmuziek. Daarnaast zal de omroep verslag doen van verschillende evenementen in de Brabantse plaatsen.

RTV Midden Brabant (omgeving Waalijk) start vanavond met ‘Carnaval FM’. Vanaf 18:00 uur wil het radiostation zichzelf neerzetten als partyzender. Morgen en overmorgen zullen de uitzendingen ook te horen zijn op Radio A FM in de gemeente Werkendam. Alle uitzendingen zullen vanuit de studio in Waalwijk gaan komen.

Morgen en overmorgen is er ruimte voor de diverse carnavalsactiviteiten in de regio. Verslaggevers van de lokale zender zullen vanuit alle kernen verslag doen. Op maandag is de Carnavals Top 111 aller tijden te horen. Op maandag wordt de lijst van nummer 1 naar nummer 111 uitgezonden en op dinsdag van nummer 111 naar nummer 1.

Radio 8FM is de hele week al in de carnavalsstemming. De afgelopen week werd de Carnavalskraker 2008 gekozen. Niek & Danny met het nummer ‘Durske van m’n Dromen’ wonnen vanochtend uiteindelijk.

De lokale Omroep P&M (gemeente Peel en Maas) heeft ook ruimschoots aandacht voor carnaval. Tijdens carnaval is er morgen een hele lange uitzending van het programma ‘Vastelaovend Same’, over het lokale Liedjesfestival.

Na ‘Vastelaovend Same’ is op P&M Radio een programma te horen waarin de gehouden optochten worden gevolgd door mensen van de omroep.

Vorig artikelRadio 1 doet verslag van voorverkiezingen VS
Volgend artikelRadio 2 een week in de Sixties