Home Landelijke radio RAB zoekt beste radiocommercials, adverteerder en radioplanner

RAB zoekt beste radiocommercials, adverteerder en radioplanner

Tijdens het 'Turn Up the Radio' evenement op 11 juni reikt het Radio Advies Bureau (RAB) de jaarlijkse radioreclameprijzen uit in Paradiso. De Radio Advertising Awards zijn te winnen in de categorieën voor de beste radiocommercials, Radioadverteerder en Radioplanner. Vakjury’s en de Nederlandse consument bepalen wie er naar huis gaan met een Radio Advertising Award.

Een jury gaat de inzendingen beoordelen en per categorie de beste inzendingen nomineren. De jury’s zijn samengesteld op basis van hun kennis en liefde voor de radio; er zijn drie vakjury’s voor vijf vakprijzen en het Nederlandse publiek bepaalt via een stemmodule de beste radiocommercial van Nederland. Deze laatste prijs wordt op 11 juni live in een radioshow uitgereikt.

Vakjury creatie
Voor de categorieën profit, non-profit en inhaker kunnen adverteerders en reclamebureaus de radiocommercials inzenden, de inzendtermijn is nu open en sluit op 17 mei.Voor de beoordeling van deze radiocommercials heeft RAB een deskundige en gevarieerde vakjury samengesteld:

Aad Kuijper (Alfred) – Voorzitter
Katrien Kleintjes (ABN AMRO)
Charles Borremans (Goud Activatie)
Mark van der Heijden (Lemz)
Richard Kemper (stem van vele radiocommercials en oud reclameman)
Ruud de Wild (538).

Radioadverteerder van het jaar
RAB vraagt aan de mediabureaus om adverteerders voor te dragen in de categorie Radioadverteerder van het jaar. De radiozenders beoordelen de inzendingen op basis van de motivatie van de bureaus en gebruiken uiteraard hierbij hun eigen kennis en ervaring met de adverteerders.

De vakjury Radioadverteerder van het jaar bestaat uit:

Niels van Altena – Ster
Dennis Landman – Sky Radio Group
Herman ten Cate – 100% NL
Rob Beijersbergen – Q-music
Joris van der Pol – 538 Groep

Radioplanner van het jaar
Nieuw dit jaar is de categorie Radioplanner van het jaar. Mediabureaus kunnen hun radioplanners voordragen voor deze mooie titel. De radiozenders beoordelen ook hier de inzendingen op basis van de motivatie van de bureaus en gebruiken hun eigen kennis en ervaring met de radioplanners.

De jury:

Tico Zimmerman – Ster
Jacco Hornes – Sky Radio Group
Jeroen Vos – 100% NL
Johan Spaander – Q-music
Edwin Koeners – 538 Groep

Publieksprijs
Wat is de beste radiocommercial volgens de Nederlandse consument? Elke maand organiseert RAB de radiocommercial van de maandverkiezing via een extern online panel-onderzoek van Ruigrok Netpanel. Alle maandwinnaars dingen via een vervolg panel-onderzoek mee naar een plekje bij de beste vijf radiocommercials van Nederland, deze vijf radiocommercials ontvangen een nominatie. Het Nederlandse publiek kan vervolgens stemmen via een speciale website en zo kiest het Nederlandse publiek de uiteindelijke winnaar.

Vorig artikelQ-music geeft F-16 vlucht weg
Volgend artikelErik de Zwart werkt aan film over Radio Veronica