Qmusic wil de komende jaren de Top 40 Awards uitbouwen tot een show als de TMF Awards. Vorig jaar werden de awards tijdens een show uitgereikt, maar voor uitreiking van 10 januari organiseert de zender een awardshow met optredens. Deze show moet de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic, voegt toe: “We hebben de ambitie om de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend spektakel, zoals je vroeger – in de glorietijd – de TMF Awards had. De Top 40 is dé hitlijst van Nederland, dus daaraan koppelen we prijzen die een belangrijke graadmeter zijn voor de muziekindustrie. En vooral ook een feest voor de luisteraars en trouwe fans.”

Qmusic nam de Top 40 begin dit jaar over van Radio 538. Programmadirecteur Dave noemde het eerder ‘onbegrijpelijk’ dat 538 stopte met de lijst. “Ik vind het heel naïef om te denken: dan stoppen we met de Top 40 en doen we ons eigen lijstje. Want dat is al duizend keer geprobeerd en dat lukt niet.”

Publieksprijzen

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, over de nieuwe awardshow: “Met de Top 40 Awards zetten we de muziekindustrie in het zonnetje in een tijd waarin het aandeel aan Nederlandse hits groter is dan ooit. De Top 40 Awards zijn publieksprijzen: er is geen jury, maar de noteringen en populariteit bezorgen de nummers en artiesten een aantal punten. Wie het hoogst scoort wint de felbegeerde award.”

De Top 40 Awards vinden op 10 januari plaats in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam.

Foto: Qmusic / Nicky Broos