Home Landelijke radio Q-music eist snelle oplossing in zendmast IJsselstein

Q-music eist snelle oplossing in zendmast IJsselstein


Algemeen directeur Peter Bossaert van Q-music wil dat er snel een oplossing komt voor de zendmast in IJsselstein. Onder andere de publieke zenders en Q-music kunnen daar nu niet op vol vermogen uitzenden omdat zendmastbeheerder NOVEC dat niet wil. Het bedrijf, eigendom van de Staat, wil eerst weten wat de oorzaak is van de branden in de zendmasten van Lopik en Hoogersmilde op vrijdag 15 juli.

Q-music is van de commerciële zenders het hardst getroffen. "Dat dergelijke problemen drie weken of langer slepen, is onverantwoord", zegt Peter Bossaert tegen de NOS. "In zes jaar tijd zijn wij maximaal zes minuten uit de lucht geweest op 1 van onze dertien zenders in Nederland. En nu worden we geconfronteerd met het feit dat onze belangrijkste zender drie weken op een laag pitje draait."

Directeur Robert-Jan van der Hoeven van zenderoperator Broadcast Partners zei eerder al dat NOVEC nu onmogelijke veiligheidseisen stelt. "NOVEC wil systemen die nog niet zijn uitgevonden, maar we willen er zo snel mogelijk met ze uitkomen".

Volgens NOVEC zijn de veiligheidseisen tijdelijk aangescherpt, todat het onderzoek in de zendmasten afgerond is. "Als we meer weten kunnen we kijken hoe het verder gaat. Wij willen zeker weten dat de veiligheid gegarandeerd zijn", aldus een woordvoerder.

Peter Bossaert van Q-music is het niet eens met NOVEC. "Je kunt geen buitenproportionele veiligheidseisen stellen", meent hij. Gisteren werd al bekend dat Q-music samen met andere radiozenders schadeclaims aan het voorbereiden is.

Vorig artikelRadiostations bereiden schadeclaims voor na problemen met zendmasten
Volgend artikelRalf Mackenbach wordt gast-dj op Efteling Radio