Home Landelijke radio PvdA en VVD willen PowNed en WNL langer de tijd geven

PvdA en VVD willen PowNed en WNL langer de tijd geven

PowNed en WNL moeten vijf jaar langer krijgen om 150.000 leden te krijgen en zo te voldoen aan de voorwaarden om een volwaardige omroep te worden. Dat vinden de coalitiepartijen VVD en PvdA, meldt de Volkskrant. Vandaag praat de Tweede Kamer over de bezuinigingen op de publieke omroep. Eerder werd al duidelijk dat PowNed onder de 50.000 leden heeft.

Staatssecretaris Dekker (Media) lijkt niks te voelen voor het verlengen van de tijd voor PowNed en WNL. Hij wil wel kijken of hij geld kan vrij maken voor levensbeschouwelijke programma's. Gisteren pleitten de levensbeschouwlijke omroepen al voor een 'garantiebudget' van 15 miljoen euro. Vooral de Christelijke partijen in de Tweede Kamer steunen dat idee.

De publieke omroep moet nog eens 100 miljoen extra bezuinigen, bovenop de 200 miljoen die eerder al aangekondigd was. Dekker hoopt wat verzachtende maatregelen te presenteren die de oppositiepartijen kunnen steunen. Zo wil hij bezoekers van websites van de publieke omroep laten betalen en meer vragen aan kabelbedrijven.