Home Landelijke radio Publieke Omroep werkt aan digitale radioplayer

Publieke Omroep werkt aan digitale radioplayer

De Publieke Omroep werkt aan een speciale radio-player om alle 44 publieke internetzenders overzichtelijk te maken. Dat zegt Jan Westerhof, zendercoördinator Radio 1, op Publiek Centraal. “Uit recent onderzoek blijkt dat eenderde van de snelgroeiende groep internetters via internet ook naar de radio luistert. Dat betekent dat de consument een radiotoestel in handen heeft waarop ze – grof geteld – uit zo’n 350.000 kanalen kan kiezen.”

Met een nieuwe radioplayer neemt Publieke Omroep een voorbeeld aan de Vlaamse VRT. “Met de player sla je twee vliegen in één klap. Je helpt mensen bij het selecteren van de belangrijkste zenders en je ondersteunt de sfeer van je zender met grafische elementen. De VRT is nog niet zo lang bezig en heeft inmiddels dertigduizend luisteraars per dag. En dat aantal groeit snel.”

“De publieke radio blijft ook in het nieuwe medialandschap sterk aanwezig. Tussen het uitdijende aanbod zal publieke radio een belangrijke plek blijven innemen door inhoudelijke kwaliteit. Niet de techniek zal ten lange leste doorslaggevend zijn voor het luisteren, maar de inhoud van de programma’s”, zo zegt Westerhof.

Vorig artikelRadio Bergeijk ook op televisie
Volgend artikelOmroep C heeft al 10.000 leden