Home Landelijke radio Publieke omroep krimpt bestuur in

Publieke omroep krimpt bestuur in


Het aantal leden van het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt per 2013 teruggebracht van drie naar twee. Daarnaast krimpt de raad van toezicht van zeven naar vijf leden. Dat heeft bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de NPO bekendgemaakt. De wijzigingen zijn het gevolg van de bezuinigingen die de overheid van plan is door te voeren bij de publieke omroep.

Ruurd Bierman zal vanaf 2012 een andere rol in de Raad van Bestuur vervullen. Omdat in dat jaar de veranderingen in het bestel en de NPO een zware wissel op de organisatie zullen trekken, zal hij zich binnen de Raad van Bestuur met name richten op de transformatie van het omroepbestel.

Cees Vis, sinds 2003 lid van de Raad van Bestuur, moet op 1 april aanstaande terugtreden. Vis ziet zich daartoe gedwongen door zijn ziekte, maar blijft beschikbaar voor advies aan de NPO. Hij continueert zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de NOS, het Muziekcentrum voor de Omroep en zijn bestuursfunctie bij de STER.

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, betreurt het besluit van Vis en hoopt de komende maanden van zijn adviezen te kunnen blijven profiteren. Intussen zal worden gezocht naar een opvolger.

Vorig artikelEnschede laat TMF Awards schieten voor 3FM Serious Request
Volgend artikelGemeente Amersfoort wil subsidie aan lokale omroep halveren