Home Landelijke radio Publieke Omroep is nog steeds niet uit studio-discussie

Publieke Omroep is nog steeds niet uit studio-discussie

De Publieke Omroep is nog steeds niet uit de discussie over de doelmatiger inzet van de radiostudio’s, dit schrijft Spreekbuis. In het kader van de omroepbrede bezuinigingen heeft een werkgroep onder leiding van netcoördinator Joop Daalmeijer becijferd dat er bij radio flink valt te verdienen door te gaan uitzenden vanuit minder studio’s.

In het meest vergaande model gaat elk radiostation uitzenden vanuit één studio en blijft er voor elke zender één studio stand-by (het 3FM beeld). Zo kan het huidige aantal van 24 studio’s worden teruggebracht tot 10, wat een besparing zal opleveren van 1,9 miljoen euro. In een andere variant behoudt elke omroep één eigen studio. Dan kunnen er nog altijd 8 tot 10 studio’s dicht, goed voor een besparing van 1,1 miljoen euro. De Raad van Bestuur kiest voor de eerste oplossing, maar ontmoet daarbij weerstand van een aantal omroepen.

De omroepen die protest leveren zijn bang dat hun medewerkers te zeer van de eigen organisatie vervreemden als ze een deel van hun tijd niet in het eigen ‘huis’ doorbrengen. Ook vinden de omroepen het niets dat hun medewerkers van studio naar studio moeten op het mediapark. Blijkbaar weegt dit argument zo zwaar dat men niet tot een beslissing kon komen. Daarom blijft het voorlopig onzeker welke kant het opgaat. Werkgroepvoorzitter Daalmeijer is gevraagd alle argumenten nog eens goed op een rijtje te zetten.