Home Landelijke radio Publieke Omroep gaat in beroep over Colorful Radio

Publieke Omroep gaat in beroep over Colorful Radio

De Publieke Omroep wil Colorful Radio behouden en gaat in beroep tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat Colorful Radio van de kabel moet. Volgens de waakhond van de media is het radiostation geen migrantenzender. De Publieke Omroep is het hier niet mee eens. “We gaan tot het gaatje. Als het moet naar de Raad van State”, zegt Jan Westerhof van de Publieke Omroep.

De Publieke Omroep kocht het ‘bijna failliete’ radiostation in december vorig jaar van IMCA Media. “Dit was voor ons interessant omdat wij als publieke omroep een groot deel van de migranten in Nederland niet bereiken. Daarom hebben wij Colorful Radio gekocht”, legt Westerveld uit.

Volgens Jan van Cuilenburg, voorzitter van het Commissariaat, wordt van een minderhedenzender verwacht dat minimaal 75 procent van de uitgezonden programma’s is bestemd voor, of gaat over etnische en culturele minderheden. Westerveld: “Maar wij hebben de tweede en derde generatie als doelgroep voor ogen. Het gaat hier om de interpretatie van migranten. En wij willen deze generaties bereiken.”

Westerveld zegt dat hij bezig is met een nieuwe programma-indeling voor Colorful Radio. “Nu wordt er alleen maar muziek uitgezonden. Sinds deze maand willen wij presentatoren en dj’s van de tweede en derde generatie erbij betrekken. We hebben grote plannen met dit station en willen het niet kwijt.”

Zolang de Publieke Omroep nog in een juridische strijd is verwikkeld blijft ze uitzenden via de kabel.[Novum]