Home Landelijke radio Provincie moet stukken RTV Drenthe openbaar maken

Provincie moet stukken RTV Drenthe openbaar maken

De provincie Drenthe moet een aantal stukken dat betrekking heeft op een miljoenensubsidie aan RTV Drenthe openbaar maken. Dat heeft de rechter in Assen vandaag bepaald in een kort geding dat de actiegroep Stop RTV Drenthe Nu! tegen de provincie had aangespannen.

De actiegroep wil voorkomen dat de regionale omroep miljoenen euro’s subsidie en leningen van de provincie krijgt voor een nieuw onderkomen in Assen, en eiste inzage in de stukken. De provincie moet tien van de elf gevraagde documenten binnen twee dagen overhandigen aan de actiegroep. Een stuk mag van de rechter geheim blijven, omdat inzage RTV Drenthe kan schaden.

Woordvoerder F. Ferrari van de actiegroep zei eerder dat het document van Provinciale Staten waaraan de gevraagde stukken ten grondslag liggen, wemelt van de fouten. Hij wil dat nu aantonen. De tijd dringt, omdat Provinciale Staten op 19 maart een beslissing nemen over de subsidie en de lening. Het is volgens Ferrari nog wel mogelijk dat de behandeling van het stuk door de gerechtelijke uitspraak wordt uitgesteld.