Home Landelijke radio 3FM’ers maken zich kwaad over NPS

3FM’ers maken zich kwaad over NPS

Collega’s van 3FM dj Claudia de Breij hebben zich kwaad gemaakt. Op verschillende weblogs is te lezen dat ze het belachelijk vinden dat Claudia per direct weg moet bij de NPS en dus ook haar programma moet stoppen omdat ze in september bij de VARA gaat beginnen. Overigens ook op 3FM, ze gaat het programma van Henk Westbroek overnemen.

“Ik heb me vandaag vreselijk op lopen winden over de verschrikkelijk kinderachtige houding van de NPS. Ik snap best dat ze er van balen dat Claudia bij ze weggaat, maar wat schiet je er nou mee op om iemand dan maar meteen op non-actief te zetten? Als ze nou naar Radio 538 zou gaan, of een mega-deal met Radio Noordzee had gesloten. Ik heb Claudia net gesproken en zij heeft voorlopig geen andere opgaaf van reden van haar werkgever gekregen. Maar erger nog: probeer je eens te verplaatsen in de denkwereld van gemiddelde 3FM-luisteraar in deze kwestie: die weten niet eens het verschil tussen de VARA en de NPS en weten alleen dat ze naar 3FM luisteren”, aldus BNN presentator Jeroen Kijk in de Vegte.

Ook AVRO-presentator Roeland van Zeijst maakt zich kwaad. “Deze loopgravenoorlog wordt inderdaad bekostigd van uw eigen belastingcenten. Zéker in het geval van de NPS: de enige A-omroep zonder leden. Jammer, want ik had dit een mooi moment gevonden om op te zeggen.”

Claudia zelf liet eerder al weten niet te begrijpen waarom ze haar programma en het feestje ter gelegeheid van het 1-jarig bestaan ervan moest aflasten.