Home Landelijke radio Provinciale Staten wil meer radio in Limburg

Provinciale Staten wil meer radio in Limburg

Er is nog hoop voor Limburg. De provincie moet het stellen zonder veel commerciële stations. Ook na de frequentieverdeling is er nog maar weinig. En dat zint de provinciale politiek niet, zeker niet omdat vandaag de nieuwe FM-frequenties ingaan en de situatie niet verbetert.

De VVD heeft in een brief aan Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd, het CDA en D66 eisen ook aandacht voor de kwestie.

Bij de verdeling van de FM-frequenties lijkt alleen maar rekening te zijn gehouden met de randstad. Maar richting Belgisch en Duits grondgebied wordt de ontvangst steeds slechter. Dat was al zo, maar een verbetering staat er niet aan te komen. Statenlid M.Verheijen (VVD) vindt dat onterecht. Hij merkt op dat radiostations veel geld hebben betaald voor een zenderfrequentie en vindt dat die dan ook overal te horen moeten zijn. “Als de overheid er zoveel werk van maakt, dan moeten de zenders ook in heel Limburg in de ether”, vindt Verheijen. “Of blijft Limburg letterlijk de uithoek van Nederland?” De VVD adviseert Gedeputeerde Staten in de brief in overleg te treden met het ministerie van Economische Zaken.

Fractievoorzitter P.Wessels (D66), die inmiddels de landelijke D66-fractie heeft ingeseind, vindt dat Limburg recht heeft op het ontvangen van de genoemde radiostations, “omdat de burger daar ook belasting voor betaalt.” Collega N.Lebens (CDA) heeft de indruk dat de luisteraar “iets onthouden wordt”. Hij gaat de kwestie aan de orde stellen binnen Provinciale Staten. “We moeten eerst bekijken of we hierover wel iets te vertellen hebben.”