Home Landelijke radio Programmadirecteur 100%NL: ‘Ik heb niemand ontslagen’

Programmadirecteur 100%NL: ‘Ik heb niemand ontslagen’

Volgens programmadirecteur Ron Sterrenburg van 100%NL heeft hij niemand ontslagen. Dat zegt hij in reactie op aantijgingen van de dj’s Nienke Disco, Nienke Westerhof en Bert van Lent. Zij zeggen de laan uit te zijn gestuurd als een gevolg van de nieuwe programmering die is ingevoerd.

"Ik wil er verder nog niets over zeggen, omdat alles nog kan veranderen. Wie weet heb ik ze wel op een korte vakantie gestuurd of ben ik in gesprek met andere dj’s, maar dat gaat niemand wat aan", zo zegt Sterrenburg, die onlangs aan zijn nieuwe job begon bij het radiostation.

Feitelijk is het ook zo dat in ieder geval Nienke Westerhof niet ontslagen is, want zij werd ingehuurd via haar eigen bedrijf. Ze zegt eruit te zijn gezet met een mailtje van twee regels met daarin de tekst  "we maken geen gebruik meer van je diensten". Ze zou Sterrenburg nog nooit persoonlijk hebben ontmoet. "Ik snap best dat nieuwe bazen soms snoeiharde maatregelen moeten nemen. Het is alleen zo buitengewoon spijtig dat deze baas dat doet in een mailtje van twee regels."

Volgens Nienke Disco kreeg zij via een sms’je te horen dat ze uit de programmering gehaald is. "Ze vinden me te jong en te hip. En dat terwijl ik zo veel publiciteit voor ze heb gegenereerd."

De programmadirecteur maakte vorige week bekend dat 100%NL een nieuwe koers gaat varen. Vrouwen zijn de nieuwe doelgroep van 100%NL. "We willen ons associëren met Linda, Libelle en Margriet", aldus Sterrenburg.