Home Landelijke radio PowNed wilde samen met de VPRO

PowNed wilde samen met de VPRO

PowNed wilde samen met de VPRO. Dat meldt NRC Handelsblad. De omroep die uit GeenStijl voortgekomen is heeft gevraagd of de omroep zich bij de VPRO mocht aansluiten, maar de VPRO weigerde. In de krant zegt VPRO-directeur Lennart van der Meulen: "Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend. En voor een puur technische samenwerking kunnen ze zich beter bij de NTR aansluiten."

Van der Meulen stuurde een mail aan zakelijk directeur Roeland Mackloet van PowNed waarin hij dat uitlegt. Voorzitter Dominique Weesie van PowNed ontkent de weigering van de VPRO: "Zo specifiek heb ik dat niet gehoord. We praten op dit moment met alle omroepen, verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen."

In de zomer adviseert het Commissariaat voor de Media aan de staatssecretaris over de concessieperiode 2016-2020, op basis van de ledentelling. De aspirant-omroepen PowNed en WNL mogen blijven als ze genoeg leden hebben en zich aansluiten bij een andere (fusie)omroep. Weesie: "We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen."

WNL gaat zich aansluiten bij Omroep MAX. Hoofdredacteur Bert Huisjes: "We willen een lichte samenwerking aan de achterkant." Het is de vraag od het Commissariaat zo'n constructie goedkeurt. Huisjes: "De Mediawet zegt niets over de invulling, dus het is sowieso maatwerk voor de minister."